nederland

Ambtenaren Amsterdam mogen toch rokjes aan

Door ANP - 16 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vrouwelijke baliemedewerkers in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West mogen zelf bepalen hoe zij zich kleden. Het uitgangspunt bij de kledingvoorschriften is dat zij ,,professioneel en representatief gekleed” gaan.

Die kledingvoorschriften gelden voor alle ambtenaren in de hele stad, liet een woordvoerder van de gemeente weten. Er was ophef ontstaan over een verbod op te korte rokjes in het stadsdeel. In een e-mail van een teamleider stond dat vrouwelijke ambtenaren geen knielaarzen en korte rokjes of jurkjes meer mogen dragen.

Op Twitter wordt met hashtag #rokjesgate veel kritiek geuit op de kwestie, die werd aangezwengeld door de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de gemeente. D66 in Nieuw-West gaat vragen stellen over de ,,absurde” kledingvoorschriften.