nederland

APK-keurmeesters op vingers getikt

Door ANP - 15 maart 2016

ZOETERMEER (ANP) – De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Zoetermeer heeft vorig jaar honderden APK-keurmeesters op non-actief gezet of de wacht aangezegd. Er werden 242 licenties ingetrokken en 255 garages raakten hun APK-vergunning tijdelijk kwijt, meldt de RDW naar aanleiding van berichtgeving daarover in het AD dinsdag.

Het aantal ingetrokken licenties vorig jaar is een stijging van 22 procent ten opzichte van 2014. Het aantal garages dat hun APK-vergunning tijdelijk moest inleveren, nam met 16 procent toe ten opzichte van 2014. De stijging is volgens een woordvoerder bij de RDW het gevolg van strengere controles bij risicogevallen.

,,We kijken tegenwoordig strenger naar bedrijven waar het in het verleden als eens is misgegaan’’, zegt de woordvoerder. ,,In tegenstelling tot een toename van het aantal sancties is de kwaliteit van de keuringen wel verbeterd.’’