nederland

Beveiligers Schiphol trekken aan de bel

Door ANP - 09 maart 2016

SCHIPHOL (ANP) – De invoering vorig jaar van een nieuw beveiligingssysteem op Schiphol heeft geleid tot hoge werkdruk van de beveiligers, lange wachtrijen en een verhoogd risico op onveilige situaties. Dat komt naar voren in een enquête van FNV Beveiliging onder de bijna 550 beveiligers. De resultaten worden woensdagmiddag aangeboden aan de directie van Schiphol.

De resultaten van de enquête zijn schokkend, stelt FNV: 66 procent van beveiligers vindt dat de veranderingen sinds juni 2015 een negatief effect hebben op hun alertheid, wat de risico’s voor de veiligheid vergroot. Ze zeggen last te hebben van lawaai, extreme temperaturen en de verlichting. Ook moeten ze vaak te lang achtereen doorwerken.

De problemen worden volgens FNV veroorzaakt doordat Schiphol al jarenlang bezuinigt op beveiliging.