nederland

Bouman behoudt loon voor klussen bij politie

Door ANP - 17 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Oud-korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie blijft de komende 21 maanden in dienst van de politie en zal daar tijdelijke klussen gaan verrichten. Zijn jaarsalaris van 185.000 euro blijft nagenoeg gelijk.

Dat staat donderdag in een brief van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer. Omdat hij bij de politie blijft, behoudt hij de schaal die bij de korpschef hoort tijdens deze periode. Hij verliest wel zijn toelages, op één na.

Van der Steur heeft besloten om Bouman onder de regeling te brengen die geldt voor alle ambtelijke topmanagers (regeling TMG). Deze topfunctionarissen hebben twee jaar de tijd om met behoud van salaris naar een andere functie te zoeken, ook als zij voortijdig zijn vertrokken.

Nederlandse Cariben

Tussentijds moeten ze wel beschikbaar zijn voor tijdelijke klussen. Bouman gaat binnenkort een advies uitbrengen over de politie in de Nederlandse Cariben.

Bouman vertrok 1 februari. Hij lag onder vuur vanwege de moeizame reorganisatie bij de politie.