nederland

BuZa: twee Nederlanders vermist na aanslag

Door ANP - 23 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt woensdag dat er na de aanslag op vliegveld Zaventem twee Nederlanders worden vermist. Limburgse media meldden dinsdagavond al dat de familie van de broer en zus voor hun lot vreesde.

,,Een vreselijke situatie voor de familie die in onzekerheid zit. Onze medewerkers staan in nauw contact met hen. De ambassade doet er alles aan om bij de Belgische autoriteiten snel duidelijkheid te krijgen”, liet minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken woensdag weten.

De broer en zus uit Maastricht zouden dinsdagochtend vanuit Brussel vliegen naar New York. Het gaat volgens de Limburgse media om Alexander en Sascha Pinczowski. Ze zouden rond het tijdstip van de aanslag om 08.00 uur ’s ochtends zijn aangekomen op het vliegveld.

Bij de aanslag op Zaventem raakte een Nederlander lichtgewond. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tientallen telefoontjes gekregen met vragen over de toestand in België na de aanslagen.