nederland

Coach Robin Haase vast voor dood Everink

Door ANP - 24 maart 2016

UTRECHT (ANP) – De man die donderdag op Schiphol is aangehouden in het onderzoek naar de dood van Koen Everink, is de tenniscoach van Robin Haase, Mark de J. (29).

Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van Everink, die begin maart dood werd gevonden in zijn woning in Bilthoven. Hij bleek door messteken om het leven gebracht. De politie kwam bij De J. uit naar aanleiding van informatie die naar voren kwam bij het onderzoek. Daarbij kwamen ruim honderd tips binnen.

Haase zou deze week meedoen aan het masterstoernooi in Miami, maar meldde zich daar met een knieblessure voor af. Hij was samen met zijn coach wel aanwezig in Indian Wells. Haase verloor daar in de tweede ronde.

Badr Hari

De beste Nederlandse tennisser op de wereldranglijst (59e) werkt sinds december 2014 samen met De J. De keuze voor de even oude en internationaal onervaren coach kwam destijds als een verrassing. De twee speelden in de jeugd regelmatig tegen elkaar. De J. ging daarna het trainersvak in. In 2014 benaderde Haase hem of hij korte tijd met hem mee wilde reizen naar de toernooien. Deze samenwerking beviel zo goed dat Haase hem als coach vastlegde.

Everink had diverse contacten in de tenniswereld. De zakenman kwam in het nieuws toen hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.