nederland

Condoleanceruimte voor Cruijff in Camp Nou

Door ANP - 25 maart 2016

BARCELONA (ANP) – FC Barcelona opent zaterdag om 10.00 uur een speciale ruimte in stadion Camp Nou waar Johan Cruijff kan worden herdacht. Er komt daar ook een condoleanceregister voor de donderdag overleden voetballegende, die de Catalaanse club groot maakte.

Premier Carles Puigdemont van Catalonië en het voltallige bestuur van Bara zijn aanwezig bij de opening in de ruimte onder de hoofdtribune, meldde Bara vrijdag op zijn website. De condoleanceruimte blijft open tot dinsdag 29 maart.

De selectie van trainer Luis Enrique zal de ruimte ook op die dinsdag bezoeken, na de training. Het bestuur vergadert die dag ook over andere manieren om Cruijff te herdenken. De club heeft zelfs een periode van rouw afgekondigd die duurt tot 2 april. De vlaggen hangen al die tijd halfstok.