nederland

Dijksma neemt aanbevelingen OVV ter harte

Door ANP - 10 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De veiligheid moet altijd vooropstaan bij het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor en dat vraagt om blijvende aandacht. Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag weten in een reactie op een onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over een botsing tussen een passagierstrein en een stilstaande goederentrein in Tilburg vorig jaar.

De OVV stelt dat spoorbedrijven voor onnodige risico’s zorgen bij het vervoer van gevaarlijke stoffen en zich onvoldoende bewustzijn zijn van de risico’s. Dijksma neemt de aanbevelingen en conclusies van de OVV ,,ter harte” en gaat hierover in gesprek met de sector.

De onderzoeksraad adviseert onder meer dat goederentreinen in de achterste wagon geen gevaarlijke stoffen meer mogen vervoeren. Dat vindt Dijksma een ,,zinvolle suggestie” die ze bij internationale instanties aan de orde zal stellen. Over een paar maanden stuurt ze een uitgebreide reactie op het rapport naar de Kamer.