nederland

Drie paarden dood door brand in stal

Door ANP - 02 maart 2016

WOLVEGA (ANP) – Door een brand in een stallencomplex in Wolvega zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie paarden omgekomen. Ook kwamen asbestdeeltjes vrij. Die zijn niet in bewoond gebied terechtgekomen, liet een woordvoerder van de brandweer weten. Er is geen gevaar voor de direct omgeving. Niemand is gewond geraakt.

Het vuur ontstond in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.40 uur. De brandweer rukte met minimaal zes bluswagens uit om de uitslaande brand te bestrijden. Het dak en enkele muren van een van de stallen stortten in. Rond 04.15 uur was de brand onder controle.

Aanvankelijk leek het erop dat alle paarden in veiligheid waren, maar de eigenaar miste drie dieren. Na een inspectie in de verwoeste stal vond de brandweer de dode viervoeters.

Een naastgelegen stal is gespaard gebleven. De paarden die daarin stonden liepen geen gevaar.