nederland

Flatgebouwen Hengelo ontruimd om brand

Door ANP - 29 maart 2016

HENGELO (ANP) – Bewoners van twee flatgebouwen in Hengelo hebben in de nacht van dinsdag op woensdag hun appartementen moeten verlaten vanwege een grote brand in een nabijgelegen ijsfabriek. De brandweer heeft veel mensen en materieel ingezet, zowel om de brand zelf te blussen als om uitbreiding naar de flats te voorkomen.

Op foto’s die omwonenden delen via Twitter is te zien dat het gebouw aan de Turbinestraat in lichterlaaie staat. Hoge vlammen slaan uit het dak. De brandweer waarschuwt dat veel rook vrijkomt.

Het bedrijf, Van der Poel Desserts, ligt op een industrieterrein aan het spoor. De flats die worden ontruimd, staan aan de rand daarvan, aan de Weideweg. Hoeveel mensen geëvacueerd worden, is nog niet precies duidelijk. De gebouwen tellen twee verdiepingen.

Het treinverkeer is vanwege de brand stilgelegd. De brandweer houdt met meetapparatuur in de gaten in welke mate gevaarlijke stoffen in de lucht komen. Omwonenden die thuis mogen blijven, krijgen het advies hun ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatiesystemen uit te zetten.