nederland

Herdenkingsruimte Cruijff in Camp Nou open

Door ANP - 26 maart 2016

BARCELONA (ANP) – Veel fans hebben zich zaterdagochtend in Barcelona verzameld bij Camp Nou om Johan Cruijff te herdenken. In het stadion van FC Barcelona is zaterdagochtend een ruimte geopend waar de donderdag overleden voetballer herdacht kan worden en waar een condoleanceregister getekend kan worden.

Cruijff maakte als trainer en speler naam bij de Catalaanse club, waar de vlaggen tot en met 2 april halfstok hangen. Het register kan tot en met komende dinsdag getekend worden.

Op die dag zal de selectie van FC Barcelona ook de herdenkingsruimte bezoeken. Het bestuur vergadert die dag ook over andere manieren om Cruijff te herdenken. De club heeft zelfs een periode van rouw afgekondigd, die duurt tot 2 april.