nederland

Hoofd en lichaam van 23-jarige Nabil Amzieb

Door ANP - 09 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het hoofd en het lichaam die deze week in Amsterdam zijn gevonden, zijn van de 23-jarige Nabil Amzieb. Zijn hoofd werd woensdagochtend aangetroffen voor de Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Zijn lichaam werd dinsdag gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost. De man is een bekende van de politie.

Het waterpijpcafé is eerder het decor geweest van criminaliteit. Op 21 maart 2014 werd Mohammed El Mayouri vlakbij geliquideerd. De man verliet met vrienden het café en werd om de hoek op de Karperweg onder vuur genomen. El Mayouri overleed ter plaatse. Twee mannen schoten hem dood en vluchtten in een Volkswagen die later elders in Amsterdam uitgebrand werd aangetroffen.

Het slachtoffer stond op het punt een getuigenverklaring af te leggen ten gunste van Benaouf A., die in 2014 werd veroordeeld tot tien jaar cel voor betrokkenheid bij een andere liquidatie: die van Najeb Bouhbouh in Antwerpen. Hij was een goede vriend van de beruchte crimineel Gwenette Martha, die in mei 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.

Onderwereldoorlog

In juni 2015 werd mogelijk een liquidatie voorkomen bij de Fayrouz Lounge. De politie pakte twee mannen op die in een gestolen auto met wapens naar het waterpijpcafé reden. Daar achtervolgden ze een donkere BMW, die toen wegreed bij het café. Het Openbaar Ministerie was ervan overtuigd dat ze iemand wilden liquideren.

De zaken lijken onderdeel te zijn van een onderwereldoorlog die groepen relatief jonge criminelen in en om Amsterdam lijken uit te vechten.