nederland

Ingestort pand Den Bosch in 2015 gecheckt

Door ANP - 15 maart 2016

DEN BOSCH (ANP) – Monumentenwacht Noord-Brabant heeft vorig jaar oktober het ingestorte pand op de Markt in Den Bosch nog geïnspecteerd. Een woordvoerder van de instelling bevestigde dinsdag een bericht daarover van Omroep Brabant.

Over de uitkomst kan de woordvoerder niks zeggen omdat deze informatie niet openbaar is. De eigenaresse zegt tegen de regionale omroep dat uit het rapport niet blijkt dat grootscheeps onderhoud nodig was. Er moesten alleen een aantal kozijnen vervangen worden.

Als eigenaren van oude panden daarom vragen verricht de Monumentenwacht visuele inspecties. ,,Wij kijken bijvoorbeeld naar scheuren in muren. Maar als we die niet zien, wil dat niet zeggen dat er niks mis is met het fundament. Daarvoor moet je boren of breken”, aldus de woordvoerder.