nederland

Kamervragen over flyer stempassen referendum

Door ANP - 26 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) heeft minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vragen gesteld over een flyer. De folder is geschreven door PostNL en door verschillende gemeenten meegestuurd met de stempassen voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.

Vijftien gemeenten zijn ingegaan op een voorstel van het postbedrijf om een informatiebrochure bij de stempassen mee te sturen. Volgens een woordvoerster van PostNL gaat het om een betaalde service aan de gemeenten. ,,Het gaat om neutrale informatie die is gebaseerd op de website van de Kiesraad en de referendumcommissie. De gemeenten konden zelf aanpassingen doen”, aldus een woordvoerster van het postbedrijf zaterdag.

,,Sinds wanneer heeft PostNL, de commerciële bezorger van de stempassen, de taak om ook een politieke duiding te verzorgen?”, vraagt Van Raak zich af.