nederland

Koningsdag Zwolle ‘intiem en modern’

Door ANP - 07 maart 2016

ZWOLLE (ANP) – Met een historische binnenstad als achtergrond wordt Koningsdag dit jaar in Zwolle modern en intiem gevierd. Dat zei burgemeester Henk Jan Meijer maandag bij de presentatie van het programma.

Om 11.00 uur start het programma op de Nieuwe Havenbrug. De koninklijke familie komt aan per bus. Onzeker is of prinses Alexia dit jaar aanwezig is. Ze brak in Lech tijdens het skiën haar been. De festiviteiten eindigen om 13.00 uur met een intiem feest in het Broerenkwartier. Daar treedt Typhoon op.

Over inzet van agenten op 27 april wilde de burgemeester niets kwijt. ,,Het dreigingsniveau is substantieel, net als verleden jaar. Dit is een van de meest beveiligde evenementen in ons land in 2016.”

Op de route worden de vele verbouwingen in de binnenstad niet geschuwd. ,,We laten zien dat de stad historisch maar ook volop in ontwikkeling is. Het is niet erg als een enkele bouwkraan in beeld komt.” Na het ontvangst loopt de familie naar de Blijmarkt waar de cultuurhistorie van de stad wordt getoond. Voor dit onderdeel zijn museumdirecteur Ralph Keuning (Fundatie) en directeur van het Historisch Centrum Overijssel Arie Slob verantwoordelijk. Her Majesty, met onder meer zanger Bertolf, vertolkt teksten van schrijver Rhijnvis Feith, staatsman Thorbecke en muzikant Herman Brood.