nederland

‘Maak elektrisch rijden makkelijker’

Door ANP - 23 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Elektrisch autorijden moet snel net zo makkelijk worden als rijden in benzine- of dieselauto’s. Zorg ervoor dat automobilisten bij meer laadpalen kunnen ‘stekkeren’. Geef op borden langs de snelweg aan waar deze oplaadplaatsen zijn en zorg dat bestuurders er tijdens het laden ook wat kunnen eten en drinken.

Dat zijn enkele aanbevelingen uit het plan dat Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) woensdag overhandigde aan minister Henk Kamp (Economische Zaken). Van Tongeren daagde Kamp uit de eerste minister te worden die in een volledig elektrische auto gaat rijden.

GroenLinks is de tweede partij die in korte tijd met een plan komt over elektrische auto’s. Onlangs stelde de PvdA dat het wil dat er over tien jaar alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht.