nederland

Man gepakt wegens valse bommelding in België

Door ANP - 26 maart 2016

UTRECHT (ANP) – De politie heeft zaterdagochtend een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden die enkele uren na de aanslagen in Brussel een valse bommelding deed in België. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

Hij deed dat vermoedelijk om een inwoner van de Belgische stad Leuven erin te luizen, aldus een woordvoerder.

De Utrechtenaar stuurde dinsdag enkele uren na de aanslagen een mailtje naar media en de gemeente in Leuven. Daarin stond dat de aanslagen op België doorgingen en dat er die avond een bom zou ontploffen in Leuven, tenzij er een groot geldbedrag gestort zou worden.

Hij gaf een rekeningnummer op waar het bedrag naar overgemaakt zou moeten worden. Dit rekeningnummer blijkt van een inwoner uit Leuven te zijn, die van niets wist. Omdat de email afkomstig bleek te zijn uit Utrecht, werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld.