nederland

Marechaussee schiet op auto bij achtervolging

Door ANP - 30 maart 2016

BEVERWIJK (ANP) – De marechaussee heeft woensdagmorgen tijdens een achtervolging van een auto enkele schoten gelost op de A22 bij IJmuiden. De drie inzittenden van de auto konden uiteindelijk worden aangehouden in Zaandijk, zei een woordvoerder.

Wegens politieonderzoek was de A22 bij de Velsertunnel in de richting van Beverwijk enige tijd dicht. Rond 06.30 uur was de weg weer vrij, meldde de ANWB.

De marechaussee constateerde tijdens een controle van de auto dat het rijbewijs van de bestuurder mogelijk was vervalst. Die ging er vervolgens vandoor, waarop de marechaussee enkele schoten loste. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De identiteit van de drie aangehouden personen is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van de marechaussee.