nederland

Marechaussee schiet op auto bij achtervolging

Door ANP - 30 maart 2016

BEVERWIJK (ANP) – De marechaussee heeft woensdagmorgen tijdens een achtervolging van een auto enkele schoten gelost op de A22 bij IJmuiden. De drie inzittenden van de auto konden uiteindelijk worden aangehouden in Zaandijk, zei een woordvoerder.

Wegens politieonderzoek is de A22 bij IJmuiden in de richting van Beverwijk enige tijd dicht. De politie zei te verwachten dat het onderzoek voor het begin van de spits is afgerond. De ANWB raadt automobilisten aan om te rijden via de A9 en de Wijkertunnel te nemen. De ANWB verwacht dat de omleiding tot 07.30 uur gaat duren.

De marechaussee constateerde tijdens een controle van de auto dat het rijbewijs van de bestuurder mogelijk was vervalst. Die ging er vervolgens vandoor, waarbij de marechaussee enkele schoten loste. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De identiteit van de drie aangehouden personen is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van de marechaussee.