nederland

Meer Nederlanders met paasvakantie

Door ANP - 23 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Naar verwachting gaan er dit jaar zo’n 400.000 Nederlanders met paasvakantie, 50.000 meer dan vorig jaar. Daarnaast zullen er 850.000 buitenlandse toeristen ons land bezoeken met Pasen. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar, maakte NBTC Holland Marketing woensdag bekend.

Van de buitenlandse toeristen komt naar schatting meer dan helft uit Duitsland en een kwart uit België. Daarnaast komt een deel uit andere landen, zoals Frankrijk en Groot-Brittannië.

,,Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn traditiegetrouw de grote steden, de Bollenstreek en de kust”, aldus de toeristenorganisatie. Nederlanders maken dit jaar naar verwachting zo’n 25 miljoen uitstapjes.

De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie tijdens Pasen is de bungalow. ,,Opvallend is dat er, net als vorig jaar, vroeger is geboekt”, stelt NBTC.