nederland

Minder belasting op energie uit laadpaal

Door ANP - 18 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De elektriciteit uit de palen voor het opladen van auto’s wordt goedkoper, althans voor de exploitanten van die palen. De energiebelasting op die elektriciteit wordt namelijk gehalveerd, van 10 naar 5 cent per kWh. Staatssecretaris Eric Wiebes gaat dat in het Belastingplan 2017 voorstellen, schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Het is aan de exploitanten om de korting door te berekenen aan de klant. Het hoeft niet, maar ze krijgen waarschijnlijk wel meer klandizie als ze het doen.

Het voorstel is een reactie op een motie van D66 en GroenLinks, die het elektrisch rijden willen stimuleren. Wiebes wil ook dat er zo veel mogelijk oplaadpalen komen. Hij wil het aantrekkelijker maken die te exploiteren.

Wiebes wil ook nog een andere heffing afschaffen, die van ongeveer een cent voor andere duurzame investeringen.