nederland

Ombudsman onderzoekt arrestatie Feyenoordfans

Door ANP - 16 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De Nationale Ombudsman stelt een onderzoek naar de massale arrestatie van Feyenoordfans rond de wedstrijd van hun club tegen Roda JC op 21 februari. De politie pakte die dag ruim 3000 supporters op die bij De Kuip demonstreerden tegen de slechte prestaties van hun club.

De Omudsman liet eind februari al weten een verkennend onderzoek te beginnen. ,,Het onderzoek is het vervolg op de eerdere verkennende fase waarin een eerste beeld is verkregen over de gang van zaken rond de wedstrijd Feyenoord – Roda JC”, aldus de ombudsman. ,,Met dit onderzoek wil hij een vollediger beeld van de gebeurtenissen krijgen, met betrokken ambtenaren kunnen spreken en de van belang zijnde documenten kunnen opvragen.”