nederland

Pechtold: pijnlijk en verontrustend

Door ANP - 30 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Oppositiepartijen in de Tweede Kamer winden zich woensdagochtend op over een fout in een brief van justitieminister Ard van der Steur van dinsdag. De minister meldde ten onrechte dat de Amerikaanse FBI Nederland had gewaarschuwd over de aanslagplegers Ibrahim en Khalid El Bakraoui. Dat bleek woensdag de New York Police Department te zijn geweest. Inhoudelijk gaat het wel om hetzelfde bericht.

,,Nederland rekent in deze onzekere tijden met gruwelijke aanslagen op de overheid en op betrouwbare informatie, zodat we gerustgesteld kunnen worden. Het is pijnlijk en verontrustend dat we daarin keer op keer teleurgesteld worden”, reageerde Alexander Pechtold van D66 op het nieuws.

,,Wat een geklungel weer”, vindt PVV-leider Geert Wilders.

SP-leider Emile Roemer wijst erop dat het kabinet ,,met speels gemak op fouten van België en Turkije wijst, maar dat steeds weer blijkt dat ze zelf de zaken niet op orde hebben. Hoe meer vragen we stellen, hoe groter de onduidelijkheid. Kunnen mensen erop vertrouwen dat dit kabinet nog in control is als het gaat om de aanpak van terreur? Ik heb daar grote bedenkingen bij.”