nederland

Regeling moeilijk te slijten huizen Groningen

Door ANP - 25 maart 2016

GRONINGEN (ANP) – De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen huizen opkopen die langdurig te koop staan. Bij de regeling gaat het in eerste instantie om een proef met ongeveer vijftig woningen.

Om in aanmerking te komen moet een huis minimaal een jaar te koop staan en daarbij wordt gekeken naar maatschappelijke factoren. Het gaat dan bijvoorbeeld om eigenaren die een indicatie hebben voor het verpleeghuis of iemand die een baan in Zeeland heeft gekregen en de woning niet kwijtraakt.

De NAM heeft voor de regeling, die 2 mei ingaat, 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Nationaal Coördinator Groningen. Incidenteel kocht de NAM al woningen op in schrijnende situaties na advies van de Commissie Bijzondere Situaties.