nederland

Schippers: het is nog onwerkelijk

Door ANP - 24 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Sportminister Edith Schippers is diep geschokt door het overlijden van Johan Cruijff, met wie ze veel contact had. Het is nog onwerkelijk voor haar, zei ze. ,,We hadden ons eigenlijk nooit kunnen voorstellen dat hij er een keer niet meer zou zijn”, aldus Schippers.

,,Met hem verliezen we de beste voetballer aller tijden en een icoon over de hele wereld”, aldus de bewindsvrouw.

Ze prees niet alleen zijn voetbalkwaliteiten, maar ook zijn vermogen te analyseren, zijn gedrevenheid, zijn doorzettingsvermogen en passie. ,,Je ziet dat hij een enorme impact heeft, bijvoorbeeld als het gaat om kinderen die opgroeien op plaatsen waar ze niet kunnen sporten.”

Hij heeft actief geholpen bij de oprichting van de nieuwe sportraad, zei Schippers woensdag. ,,Als hij nodig was, was hij er altijd. Hij kon ook anders naar dingen kijken, op zo’n manier van: zo kun je het ook zien.”