nederland

Schouw bewoners rond Fayrouz Lounge

Door ANP - 17 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Rond de Fayrouz Lounge in Amsterdam waar vorige week het hoofd is neergelegd van Nabil Amzieb, is donderdagavond een schouw van bewoners, ondernemers, de politie, woningcorporatie Ymere en het stadsdeel. Ze kijken gezamenlijk welke onprettige en onveilige plekken kunnen worden aangepakt, bevestigde een woordvoerder van stadsdeel Amsterdam-Zuid een bericht in Het Parool.

Ze lopen een rondje in de buurt en kijken onder meer naar straatvuil, graffiti, kapotte straatverlichting, donkere plekken en andere zaken die voor een onveilige sfeer zorgen. Geschokte omwonenden vroegen om de schouw na een bewonersbijeenkomst vorige week, waarbij ook burgemeester Eberhard van der Laan aanwezig was.

Op woensdagochtend 9 maart werd het hoofd van de 23-jarige Amzieb achtergelaten voor de Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg. Het waterpijpcafé werd later op de dag dichtgetimmerd.