nederland

Senaat steunt nieuwe Mediawet

Door ANP - 08 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Een meerderheid van de Eerste Kamer zal instemmen met de nieuwe Mediawet van staatssecretaris Sander Dekker (Media). Dat bleek dinsdag tijdens het heropende debat over het fel bekritiseerde wetsvoorstel.

VVD, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en de onafhankelijke OSF zeiden akkoord te gaan met de wijzigingen die Dekker heeft toegezegd. Dat levert een meerderheid van 41 van de 75 zetels op. Volgende week wordt pas daadwerkelijk gestemd.

De weerstand van CDA, SP, PVV, Partij voor de Dieren, 50PLUS was tot op het einde fel. De tegenstanders kunnen zich niet vinden in de inhoud van de nieuwe Mediawet, maar ook niet in de ongebruikelijke procedure die Dekker volgt om zijn voorstel aangenomen te krijgen.

Dekker wil dat de Senaat de hele wet aanneemt, waarna hij een deel nog niet in werking laat treden.