nederland

Strijd tegen overval geldtransport gebundeld

Door ANP - 21 maart 2016

DRIEBERGEN (ANP) – Diverse partijen, waaronder de branche zelf, gaan samenwerken om het aantal overvallen op geld- en waardetransporten en geld- en waardedepots te verminderen. De partijen hebben afgesproken zoveel mogelijk relevante informatie met elkaar te delen. Het gaat om informatie over onder meer werkwijzen, signalementen, gebruikte vervoersmiddelen en gereedschappen van de overvallers.

In aanwezigheid van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie hebben de partijen maandag een convenant getekend. De ondertekenaars zijn de politie, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, De Nederlandsche Bank, gelddrukkerij Koninklijke Joh. Enschedé en de beveiligers en transporteurs G4S Cash Solutions, Geldservice Nederland en SecurCash.