nederland

Tijdelijk aparte opvang kwetsbare asielzoeker

Door ANP - 31 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Kwetsbare asielzoekers, bijvoorbeeld bedreigde homo’s of christenen, kunnen indien nodig tijdelijk in een aparte vleugel van een opvang worden geplaatst. Het gaat om maatwerk, benadrukt staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) donderdag.

Een aparte opvang voor bepaalde categorieën is niet nodig, aldus Dijkhoff. Hiervan zou een verkeerd signaal uitgaan, vindt de bewindsman. Dat past niet bij de manier ,,waarop wij in Nederland samenleven.”

Dijkhoff komt wel met aparte, sobere opvang voor asielzoekers die crimineel zijn of overlast veroorzaken. Op deze manier worden zij geïsoleerd en gestraft voor hun gedrag en kunnen de andere asielzoekers veilig in de opvang verblijven, aldus Dijkhoff. Met het aparte regime komt hij tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer.