nederland

Van der G. nog niet af van reclassering

Door ANP - 29 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., is nog niet van zijn verplichte bezoeken aan de reclassering af. Dat heeft de rechter in Den Haag in een kort geding bepaald.

Van der G. eiste dat hij niet meer elke drie maanden verplicht langs hoeft bij de reclassering. Vorige maand oordeelde de rechtbank in een ander kort geding nog dat hij niet langer verplicht psychologische behandelingen of begeleiding hoeft te ondergaan. Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen deze uitspraak.

Eerder al vocht Van der G. met succes het dragen van een enkelband aan. Hij kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van achttien jaar cel uitgezeten. Hij schoot politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum dood.

Het uitgewerkte vonnis verschijnt uiterlijk volgende week, heeft de rechtbank laten weten.