nederland

Vertraging op vliegvelden door Franse staking

Door ANP - 21 maart 2016

SCHIPHOL/EINDHOVEN (ANP) – Op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn maandag tientallen vluchten vertraagd als gevolg van de staking van Franse verkeersleiders. Het gaat om een 48-uursstaking, die zondagochtend begon.

Het gaat niet alleen om vluchten van en naar Frankrijk, maar ook om die naar andere Europese steden, die niet kunnen vertrekken omdat het toestel niet weg raakt uit Frankrijk.

Op Schiphol zijn sinds maandagmorgen vanaf middernacht veertien vluchten geannuleerd en liepen ongeveer 150 vluchten vertraging op, van 30 tot 60 minuten. In Rotterdam gaat het maandag om vertraagde vluchten van soms wel een paar uur.

In Eindhoven zijn ongeveer tien in- en uitgaande vluchten geannuleerd. Ook zijn er enkele vluchten vertraagd.