nederland

Vertraging op vliegvelden door Franse staking

Door ANP - 21 maart 2016

SCHIPHOL (ANP) – Op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport moeten reizigers ook maandag rekening houden met vertraging en mogelijk annulering van hun vlucht. Dat is het gevolg van de staking van de Franse verkeersleiders. Het gaat om een 48-uursstaking, die zondagochtend begon.

Het gaat niet alleen om vluchten van en naar Frankrijk, maar ook om die naar andere Europese steden, die niet kunnen vertrekken omdat het toestel niet weg raakt uit Frankrijk.

Op Schiphol zijn sinds maandagmorgen vanaf middernacht al minimaal veertien vluchten geannuleerd en liepen ongeveer zeventig vluchten vertraging op. In Rotterdam gaat het maandag om vertraagde vluchten van soms wel een paar uur. De problemen doen zich daar ook voor bij zowel inkomend als uitgaand vliegverkeer.