nederland

Vier jaar cel voor fataal speedbootongeluk

Door ANP - 29 maart 2016

UTRECHT (ANP) – De 51-jarige schipper van een speedboot die in 2014 twee mensen overvoer op de Vinkeveense Plassen, is veroordeeld tot vier cel. Volgens de rechtbank in Utrecht was er geen sprake opzet. Wel heeft de schipper onaanvaardbare risico’s genomen en was zijn vaargedrag ,,roekeloos”.

De schipper scheurde met een gezelschap in zijn onverlichte speedboot zes keer harder dan de maximum toegestane snelheid over de plassen. Hij zag een bootje met daarin vier mannen over het hoofd en voer eroverheen. Twee mannen in het bootje werden geraakt door de schroef en kwamen om het leven. De schipper zou drie keer zoveel alcohol in zijn bloed hebben gehad dan is toegestaan.

Het Openbaar Ministerie had tijdens de behandeling van zijn zaak acht jaar cel geëist tegen de man uit Oosterbeek en een vaarverbod van 5 jaar.