nederland

‘Vieze politiediesel geeft slechte voorbeeld’

Door ANP - 11 maart 2016

UTRECHT (ANP) – Politieagenten dreigen straks door heel Nederland in onzuinige en vervuilende diesels rond te rijden. Dat komt doordat in de geplande aanbesteding voor politieauto’s alleen diesels mogen meedoen en geen schone hybride- of benzinewagens. Dat meldt Natuur en Milieu vrijdag.

,,Ongehoord dat de overheid inzet op duurzame brandstoffen, maar zelf voor onzuinige dieselauto’s kiest. Zeker nu het laatste jaar gebleken is dat dieselvoertuigen op de weg veel meer vervuilen dan mag. Politievoertuigen rijden vooral in steden rond. Dit gaat dwars tegen de doelstellingen van veel steden in om de lucht schoner te maken en zorgt voor onnodige gezondheidsschade”, aldus Maarten van Biezen, hoofd Mobiliteit bij Natuur & Milieu.

Diesel is voor de politie naar eigen zeggen de goedkoopste optie, omdat ze geen motorrijtuigenbelasting met dieseltoeslag hoeft te betalen. Gewone consumenten en bedrijven betalen die wel.