nederland

Vredesmanifestatie op de Dam tegen terreur

Door ANP - 25 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Enkele honderden mensen kwamen vrijdagmiddag bijeen op de Dam in Amsterdam om ,,een eendrachtig geluid tegen terreur” te laten horen. Diverse moslimorganisaties en levensbeschouwelijke organisaties hadden een ‘vredesmanifestatie’ georganiseerd om zich uit te spreken tegen de aanslagen in Brussel, Istanbul en andere steden die uit naam van de islam zouden zijn gepleegd.

Mensen legden bloemen neer en plaatsten kaarsen en er werd een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken van de aanslagen. De minuut stilte werd ingeleid door burgemeester Eberhard van der Laan, die zei dat terroristen ,,kansloos zijn als ze ons zo zien staan. Maar ik weet niet of ze dat zelf zullen begrijpen.”

Terroristen gaan ons niet bang maken, aldus de burgemeester. Daarvoor hebben mensen wel moed nodig, ,,want moed is het vermogen en de kwaliteit om met angst om te gaan.”