nederland

Zorgen Kamer over samenwerking terreuraanpak

Door ANP - 24 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – De oppositie in de Tweede Kamer is bezorgd over de internationale samenwerking bij de terreurbestrijding. Aanleiding is de uitleg van justitieminister Ard van der Steur dat de Belgische terreurverdachte Ibrahim El Bakraoui niet bekend was bij de Nederlandse autoriteiten en ook niet internationaal geregistreerd stond bij de opsporingsdiensten.

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat het hele proces ,,buitengewoon amateuristisch overkomt”. ,,Hier is heel veel misgegaan. Aan Turkse, Belgische en Nederlandse zijde. De internationale samenwerking ontbreekt en de informatie-uitwisseling is zeer gebrekkig gebleken.”

Ook PVV-voorman Geert Wilders is niet tevreden. ,,Waarom is niet opgetreden bij bericht met very urgent erboven? Onbegrijpelijk. Waarom is later geen opsporingsbevel uitgegaan toen men mogelijk meer over hem wist? Wat wist de AIVD en de MIVD over hem?”