nederland

23 arrestanten na knokpartij motorbendes

Door ANP - 08 april 2016

ROTTERDAM (ANP) – Na de vechtpartij tussen rivaliserende motorbendes bij het Van der Valkhotel in Rotterdam zijn 23 mensen gearresteerd. Ze komen uit Schiedam, IJmuiden Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem, Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp. Dat heeft de politie vrijdag gemeld.

Een deel van hen had zich verstopt in het hotel, dat na de vechtpartij door de politie werd uitgekamd. Ook werden verdachten uit omliggende parken geplukt. De mannen zitten vast voor openlijke geweldpleging. Een van hen is gewond geraakt aan zijn been.

De leden van de Hells Angels en Mongols hadden in het hotel met elkaar afgesproken. Dat liep vrijwel direct uit op een grote matpartij in de bar van het hotel, grenzend aan de lobby en het restaurant. Er werd niet alleen gevochten, maar ook geschoten. Daarbij zijn geen hotelgasten en -medewerkers gewond geraakt.