nederland

2,5 jaar voor veroorzaken woningexplosie

Door ANP - 19 april 2016

MAASTRICHT (ANP) – De rechtbank Limburg heeft dinsdag een 63-jarige man veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk. Hij kreeg de straf opgelegd omdat hij op 14 juni vorig jaar een explosie in zijn flatwoning in Venlo had veroorzaakt.

Dat deed hij door de gaskraan open te draaien. Door de explosie raakte de man gewond, maar werd ook grote schade aan het flatgebouw aangericht. Buren moesten tijdelijk verhuizen, tot hun woningen hersteld waren.

Volgens de rechtbank heeft de man bewust het risico genomen dat er levensgevaar voor anderen en grote schade zou ontstaan. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden vier jaar cel en tbs. Maar de rechtbank vindt zo’n straf te hoog, omdat de man slechts éénmaal met justitie in aanraking is geweest en op het moment van zijn daad verminderd toerekeningsvatbaar was.