nederland

Actie na overval op buschauffeur Tilburg

Door ANP - 23 april 2016

TILBURG (ANP) – Buschauffeurs in Tilburg hebben zaterdagochtend het werk neergelegd uit protest tegen een overval op een collega vrijdagavond. Bussen van de vervoerder Arriva rijden vooralsnog niet vanuit de Brabantse stad. Zowel het stads- als het streekvervoer is getroffen, maakte een woordvoerster zaterdagochtend bekend.

Alle diensten zijn door de werkonderbreking uitgevallen. In de loop van de ochtend gaan Arriva en chauffeurs weer met elkaar in gesprek. Het vervoersbedrijf snapt de emoties onder het personeel en vindt ,,overvallen onacceptabel”, maar stelt ook dat een werkonderbreking niet de oplossing is.

Arriva maakt zich hard om zo snel mogelijk ,,de cash van de bus” te krijgen en gaat dinsdag weer met de vakbonden om tafel. Ook andere partijen, zoals consumentenorganisaties moeten daarbij aanschuiven, vindt Arriva.

De chauffeur die vrijdagavond werd overvallen raakte niet gewond maar de impact van het incident is groot, stelde de vervoerder verder.