nederland

Ajax geeft condoleanceregister aan Jordi

Door ANP - 03 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Jordi Cruijff heeft zondag het condoleanceregister met ruim 33.500 boodschappen voor zijn overleden vader van Ajax ontvangen. Hij was naar de ArenA gekomen voor een eerbetoon aan de wereldberoemde nummer veertien rond het thuisduel met NEC.

Sjaak Swart, Wim Jansen en Wim Suurbier waren aanwezig bij de overhandiging van het condoleanceregister, dat mensen rond de paasdagen tekenden. Zo’n honderd genodigden van de Johan Cruyff Foundation en de Johan Cruyff University ook. Zij waren daar op uitnodiging van Jordi en het management van Cruijff. De meesten van hen hadden afgelopen dinsdag de herdenking in Barcelona gemist.

Trainer Frank de Boer en zijn assistent Dennis Bergkamp zochten Jordi Cruijff voor de wedstrijd op. ,,Ik heb hem heel veel sterkte gewenst”, vertelde De Boer. Aanvoerder Davy Klaassen overhandigde de zoon van Cruijff een speciaal Ajaxshirt met daarop een badge van zijn overleden vader en alle handtekeningen van de huidige spelers van Ajax.