nederland

Alphen herdenkt schietpartij Ridderhof

Door ANP - 09 april 2016

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) – Met een moment van bezinning en het leggen van bloemen hebben betrokkenen en andere inwoners van Alphen aan den Rijn de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof herdacht. Zaterdag was het precies vijf jaar geleden dat Tristan van der Vlis zes willekeurige mensen doodschoot en er zeventien verwondde.

Bij het monument ter nagedachtenis aan de schietpartij bij de Ridderhof legden tientallen mensen bloemen. Namens de gemeente waren dat burgemeester Liesbeth Spies en vier wethouders. Ook oud-burgemeester Bas Eenhoorn was aanwezig. Hij was burgemeester toen het drama zich in 2011 afspeelde. Verder legden ook vertegenwoordigers van de politie bloemen.

In kerk- en zalencentrum De Bron was er voor en na de bloemlegging gelegenheid om met elkaar stil te staan bij de gebeurtenissen van destijds.