nederland

Chauffeur monstertruck hoort zijn vonnis

Door ANP - 15 april 2016

ALMELO (ANP) – Mario D., die op 28 september 2014 in Haaksbergen zijn monstertruck het publiek inreed, hoort vrijdag zijn straf. Door het drama vielen drie doden en meer dan 24 gewonden. Het ongeluk kostte een bejaarde vrouw, een man en een kind van vijf jaar het leven.

Het Openbaar Ministerie heeft een straf van 1,5 jaar cel tegen D. geëist. De chauffeur was zelf verantwoordelijk voor het ongeluk, concludeert de aanklager. ,,De parkeerplaats waar de stunt werd gehouden was te klein en hij had niet in de richting van het publiek mogen rijden. Als dit anders was geweest, was dit drama niet gebeurd.”

Het OM wil verder dat de organisator van het fataal afgelopen evenement, stichting Sterevenementen, een voorwaardelijke boete van 25.000 euro krijgt. De vervolging van de stichting is volgens het OM vooral een signaal voor anderen om goed op te letten bij het organiseren van ‘gevaarlijke’ evenementen.

De bestuursrechter oordeelde in oktober vorig jaar dat de gemeente Haaksbergen nooit een vergunning had mogen verlenen voor de show met de monstertruck.