nederland

Coalitie blij met onderzoek, SP wil enquête

Door ANP - 04 april 2016

DEN HAAG (ANP) – De coalitiepartijen in de Tweede Kamer zijn blij met het onderzoek naar de Nederlandse kant van de zogenoemde Panama Papers, dat staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) heeft aangekondigd. Maar voor de SP gaat dit niet ver genoeg.

SP-leider Emile Roemer wil dat de Tweede Kamer een parlementaire enquête gaat voorbereiden naar de rol die Nederland speelt in ,,het ontduiken van belasting door miljardairs’’.

De fracties reageren op uitgelekte berichten over belastingontwijking via het Panamese juridische advieskantoor Mossack Fonseca & Co.

Helma Neppérus (VVD) vindt grondig onderzoek nodig. PvdA’er Ed Groot wil dat de Belastingdienst de Nederlandse betrokkenheid onderzoekt en ,,waar mogelijk boetes uitdeelt en naheft”. SP’er Roemer wil de zaak ,,nu tot de bodem onderzoeken en de rol van Nederland Belastingparadijs ontmantelen”.