nederland

‘Columniste door Turkse politie meegenomen’

Door ANP - 23 april 2016

KUSADASI (ANP) – Ebru Umar, een kritische Nederlandse columniste van Turkse afkomst, is in Turkije door de politie uit haar huis in Kusadasi gehaald. Umar heeft dat zaterdagavond telefonisch bevestigd aan The Post Online. Op Twitter schrijft ze: ,,Oké. Politie voor de deur timeline. Geen grap.” Wat de aanleiding is, is nog niet bekend.

Umar schreef afgelopen week een kritische column in Metro, over de mail die het Turkse consulaat rondstuurde. Daarin worden Turkse Nederlanders opgeroepen beledigingen aan het adres van de Turkse president Erdogan te melden. De columniste schreef onder meer: ,,Maar tegen elke Nederturk die de oproep van het Turkse consulaat steunt en meent NSB’ertje te kunnen spelen over wat Nederlanders in Nederland zeggen over Sultan Erdogan, de megalomaanste dictator die Turkije sinds de oprichting van de republiek in 1923 kent, heb ik maar een ding te zeggen: go fuck yourself.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen informatie over de mogelijke arrestatie, maar zegt erachteraan te gaan.