nederland

De Wolf op de bres voor 50plusser zonder werk

Door ANP - 08 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Oud-profvoetballer John de Wolf springt op de bres voor de werkzoekende vijftigplusser. Dat staat in een brief van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

De Wolf (1962) gaat het land in om deze werkzoekenden te adviseren, te activeren en te ondersteunen. Ook gaat hij werkgevers wijzen op de waarde van vijftigplussers op de werkvloer. Een dergelijke voorvechter was speciaal een wens van PvdA en 50PLUS.

De Wolf ,,is iemand die zich betrokken voelt bij de vijftigplussers die werkloos zijn. Hij straalt daadkracht uit en hij kan naar mijn mening een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming over vijftigplussers op de arbeidsmarkt”, schrijft Asscher.

De vroegere sportprof is ,,iemand die werkgevers, werknemers en werkzoekenden streng kan toespreken als het moet, maar ook een schouderklopje uit kan delen. Juist de kwaliteiten die nodig zijn om een boegbeeld te zijn voor de mensen die het nodig hebben.”

Het boegbeeld voor de oudere werkzoekende wordt minimaal 6 uur per week ingezet.