nederland

Deel Goes bedekt met isolatiemateriaal

Door ANP - 10 april 2016

GOES (ANP) – Door een grote brand zondagochtend in een bedrijfspand aan de Puyeweg in Goes is verbrand isolatiemateriaal vrijgekomen dat in de directe omgeving in Goes-Noord is neergedwarreld. Volgens de brandweer gaat het niet om asbest, maar moet het publiek wel voorzichtig omgaan met het glaswolachtige spul.

De gemeente heeft zondag een brief verspreid met daarin adviezen. Zo mag het spul niet met blote handen worden opgeraapt. Wie een moestuin heeft wordt geadviseerd groente en fruit dat is bedekt met isolatiemateriaal weg te gooien. Sportpark ’t Schenge is ook getroffen door brokken isolatiemateriaal. Alle wedstrijden die daar zouden plaats vinden zijn afgelast. Openbare speelterreinen in de buurt zijn afgesloten.

De gemeente is zondag al begonnen met het schoonmaken van het gebied en verwacht ook maandag nog nodig te hebben voor het opruimen.

De brand legde het bedrijf in landbouwvoertuigen volledig in de as.