nederland

Derde aanhouding voor dood op bejaarde vrouw

Door ANP - 18 april 2016

HELMOND (ANP) – In IJmuiden is maandag een derde persoon aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op Mien Graveland in augustus 2014. De hoogbejaarde vrouw (86) werd in haar woning in Helmond door een aantal mannen overvallen die zich voordeden als medewerkers van een energiebedrijf. Graveland raakte zwaargewond en overleed diezelfde avond in het ziekenhuis.

De man die maandag werd aangehouden is een 28-jarige Helmonder. Eerder werden al twee andere mannen (inmiddels 26 en 29 jaar) uit die plaats aangehouden. Dat tweetal is sinds kort weer op vrije voeten. De mannen zijn nog wel verdachten. In de zaak van de 29-jarige man loopt nog een hoger beroep tegen zijn invrijheidstelling. Volgens de raadkamer zijn er ,,niet genoeg ernstige bezwaren” om de man langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie is het daar niet mee eens.