nederland

Dronken kinderen krijgen HALT-straf

Door ANP - 07 april 2016

BERGEN OP ZOOM (ANP) – De vier kinderen die afgelopen weekeinde in Bergen op Zoom met een alcoholvergiftiging naar een ziekenhuis moesten, krijgen een HALT-straf. Ook acht andere tieners worden doorverwezen naar HALT, zegt donderdag de politie. Welke alternatieve straf ze krijgen, wordt later bepaald. Een meisje van dertien, twee van veertien en een jongen van vijftien hadden op een feestje te veel gedronken en geblowd.

Na behandeling in het ziekenhuis werden ze door hun ouders opgehaald. Aanvankelijk was onduidelijk wat er in het huis aan de hand was. De hulpdiensten kregen een melding dat een aantal mensen onwel was geworden. De brandweer ging daarom met perslucht de woning in. Vier kinderen werden door de brandweer uit het huis gedragen.