nederland

Duizenden Ajax-fans lopen mars voor Cruijff

Door ANP - 03 april 2016

AMSTERDAM (ANP) – Duizenden supporters van Ajax zijn zondagmiddag rond 13.30 uur begonnen aan een mars voor de overleden Johan Cruijff. Ze verzamelden bij de plek waar de Amsterdamse club vroeger in stadion De Meer de thuiswedstrijden afwerkte. Sjaak Swart, oud-ploeggenoot van de beroemde nummer veertien, bracht de stoet op gang.

,,Het is prachtig dat er zo veel mensen meelopen, heel bijzonder”, zei Swart. ,,Dit verdient hij als geen ander. Het is zo erg dat ook hij aan die verschrikkelijke ziekte is overleden. Laten we er een onvergetelijke dag van maken. Dat is het minste wat we kunnen doen.”

Deelnemers aan de mars dragen spandoeken en shirts met afbeeldingen van Cruijff en zingen liederen over hun overleden clubicoon. Bij het ouderlijk huis van Cruijff in de Akkerstraat in Betondorp zijn honderden fakkels aangestoken.