nederland

Eis 10 jaar voor poging moord schooldirecteur

Door ANP - 18 april 2016

DEN HAAG (ANP) – Het Openbaar Ministerie heeft maandag in hoger beroep tien jaar cel geëist tegen een 50-jarige man uit Dordrecht voor een poging tot moord op een schooldirecteur in Dordrecht. Ruim twee jaar geleden stak hij de directeur in zijn been. Die raakte ernstig gewond.

De man uit Dordrecht had die dag, 2 april 2013, een gesprek op die school over zijn zoon. De prestaties van de jongen vielen tegen. Naast de directeur waren ook een onderwijsconsulent en een leerplichtambtenaar aanwezig. Toen tijdens het gesprek duidelijk werd dat er niet de door de man gewenste oplossing uit zou komen, pakte hij zijn mes en stak meerdere keren op de directeur in. De directeur kon zich enigszins weren, maar werd wel geraakt in zijn been. Er werd een ader geraakt en de wond was ongeveer 13 centimeter groot.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot dezelfde straf. De man uit Dordrecht ging in hoger beroep tegen het vonnis. De advocaat-generaal (OM) kwam maandag tot dezelfde eis.

De uitspraak is naar verwachting over twee weken.